Meer succes door enthousiasme

Hoe leuk is het als je een verkoper ontmoet die zo enthousiast is dat je, ondanks je goede voornemen niets te kopen, toch overstag gaat. En achteraf ook geen spijt hebt want je bent gelukkig met je aankoop. Helaas ontmoeten we allemaal regelmatig mensen die iets willen verkopen en dat overduidelijk niet vanuit eigen enthousiasme doen, maar omdat het hun werk is en het moet. Iets kopen van iemand die er geen zin in heeft en wiens hart er niet in ligt, dat doe je zeker niet snel. Hoe kan jij die succesvolle verkoper worden?

Jarenlang heb ik bij een grote landelijke cateraar gewerkt. Na mijn vertrek ben ik gaan nadenken waarom ik daar nou zo lang met trots heb kunnen werken. Vond ik de functies die ik deed nou zo leuk? Succesvol sales en accountmanagement functies uitgevoerd, maar ik ben echt geen verkoper pur sang. Was ik gewoon loyaal? Of word ik gelukkig van contact maken met mensen? Al deze redenen speelden mee, maar bepaalden niet mijn echte trots en enthousiasme waarmee ik mijn werk deed. Waardoor ontstond dit dan wel?

Ik heb twee grote intrinsieke interesses oftewel passies in mijn leven, buiten familie en vrienden dan. De eerste is paardrijden, maar ja dat helpt wellicht bij het werken in een paardenwinkel maar niet bij een cateraar. Mijn andere is, passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. En dat slaat de spijker op zijn kop. Als er iets belangrijk is in een cateringorganisatie, is het eten en drinken. Door die passie was ik als “niet standaard verkoper” toch in staat anderen succesvol te overtuigen. Wat kun je doen om dit ook voor jou of jouw medewerkers te laten gelden?

Door op zoek te gaan naar jullie passie. Begin met het zoeken naar je persoonlijke passie. Want passie gaat om intrinsiek, het komt uit jezelf. En maak daarna de verbinding naar je functie of de organisatie/product of dienst. Je kunt passie hebben voor de activiteit die je doet. Veel affiniteit hebben voor het product of de dienst. Of trots zijn op de bijdrage die de organisatie waar je voor werkt levert aan de maatschappij. Belangrijk is in ieder geval te ontdekken waar die passie ligt en vanuit daar te gaan werken. Je zal zien dat je dan vanzelf commercieel succesvoller wordt.

Meer weten over passie en meer verkoopsucces, stuur een mail naar info@metpassiemeersucces.nl of neem contact op via de contactpagina.

Herman Finkers – kussentje

Van 't haakje naar verkoopsucces

Geef een reactie